Wednesday, October 03, 2007

Deivid'in muhteşem golü

Maç cska moskova - Fenerbahçe maçı ev sahibi edunun hatalarından bulduğu iki golle 2-1 önde..

Maçın 85.dakikası umutların yavaş yavaş tükenmeye başladığı dakikalar.Ama Fenerbahçe sağlı sollu ataklarla moskova kalesini sıkıştırıyor.Her an gol gelebilir.İşte o anda sahneye Deivid çıkıyor 35 metreden müthiş bir şut çıkarıyor.O ana kadar üzerine gelen topları çıkarmayı başaran cska kalecisi topu kendiş ağlarında görüyor.

İşte bu muhteşem golün videosu...

Şampiyonlar liginde dün gece

Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta mücadelesi (E), (F), (G) ve (H) gruplarında yapılan toplam 8 maçla başladı.

Ligde bu gece yapılan maçlarda şu sonuçlar alındı:

(E) Grubu:

Olympique Lyon (Fransa)-Glasgow Rangers (İskoçya): 0-3

VFB Stuttgart (Almanya)-FC Barcelona (İspanya): 0-2

(F) Grubu:

Manchester United (İngiltere)-AS Roma (İtalya): 1-0

Dinamo Kiev (Ukrayna)-Sporting Club Lizbon (Portekiz): 1-2

(G) Grubu:

FC Internazionale Milan (İtalya)-PSV Eindhoven (Hollanda): 2-0

CSKA Moskova (Rusya)-Fenerbahçe (Türkiye): 2-2

(H) Grubu:

Steaua Bükreş (Romanya)-Arsenal (İngiltere): 0-1

FC Sevilla (İspanya)-SK Slavia Prag (Çek Cumhuriyeti): 4-2

Anahtar Kadıköy’de


F.Bahçe Teknik Direktörü Zico, beraberliğin iyi sonuç olduğunu belirtirken, "Gruptan çıkacağız. Takımımın saha içindeki duruşu beni mutlu etti" dedi.

ZİCO, bireysel hatalardan dolayı goller yediklerini, maçın her iki taraf için de gidip geldiğini söyledi. F.Bahçe Teknik Direktörü, "Saha çok kaygandı. Bunu anlayamadım. Futbolcularımız bunun zorluğunu yaşadı. Takımımın saha içindeki duruşu beni çok memnun etti. Skoru kabullenmedik. Hiçbir zaman pes etmediler, oyunu bırakmadılar. Kafalarına Kadıköy’de ve deplasmanda aynı futbolu oynamamız gerektiğini kazıdılar. Beraberlik iyi sonuç" dedi.

Kezman’a destek


Teknik patron, hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu açıklarken, şöyle konuştu: "Birinci olmanın size, getirdiği bir avantaj yok. Çıktıktan sonra rakiplerin hepsi eşittir. Hangi takımın daha iyi olduğunu çok açık söyleyemeyiz. Bu yüzden içeride oynayacağınız maçların skoru çok önemli." Zico, Edu’yu sakatlandığı için çıkardığını belirtirken, "Kezman’ın performansından memnunum. Eleştirilere baksaydık geçen sene şampiyon olamazdık" dedi.

Fenerbahçem kendi liginde lider...


Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki 2. maçında Rusya temsilcisi CSKA Moskova'yla 2-2 berabere kaldı.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki 2. maçında Rusya temsilcisi Moskova karşısında 9. dakikada Alex'le bulduğu golle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı ve ilk yarıyı bu skorla tamamladı. İkinci yarıya Edu'nun yaptığı iki hata ve kalesinde gördüğü iki golle başlayan Kanarya maçtan Kopmadı. Alex ve Kezman'la pozisyonlar bulan Fenerbahçe'de 85. dakikayı geride bırakırken bu kez sahneye Deivid çıktı ve yaklaşık 30 metreden attığı harika füzeyle skoru belirledi... Cska Moskova 2-2 Fenerbahçe...

Maça çok iyi başladık. 3. dakikada Moskova ceza sahası içerisinde yaşanan karanbolde top Vederson'un önünde kaldı. Vederson vurdu, top yandan dışarıya gitti.

Karşılaşmanın 5. dakikasını geride bıraktık ve iki takımda orta sahada üstünlük kurma çabasında.

Krasiç 7. dakikada etkili geldi. Roberto Carlos'u geçti, son çizgiden ceza sahası içerisine ortaladı, Önder kafayı vurdu ve topu kornere gönderdi.

Gooooooooooooooooooolllllll.... Dakika 9, gol Aleeeeeeeeeeeeexxx De Souzaaaaaa.... Aurelio ceza sahasının hemen dışında, sol çaprazda pozisyon aradı, vuruşunu yaptı, CSKA defansına çarpan top havalandı, Alex kafayı vurdu ve topu filelerle buluşturdu.. CSKA Moskova 0-1 Fenerbahçe..


Alex 27. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullandı. Penaltı noktası üzerine doğru gelen topa Lugano kafayı vurdu, top yandan dışarıya gitti.

CSKA tehlikeli geldi 29. dakikada. Zhirkov ceza sahası sol çaprazından çok sert vurdu, top yandan dışarıya gitti.

Ev sahibi ekip bir kez daha etkili geldi. 31. dakikada Vagner Lova ceza sahası sağ çaprazında çok sert vurdu, Lugano son anda yatarak müdehale etti ve topu uzaklaştırdı.

Kezman'la etkili olduk CSKA kalesinde. 32. dakikada orta sahadan aldığı topla ceza sahası sol çaprazına kadar giden Kezman'a, ceza sahası çizgisi üzerinde CSKA defansı zamanında müdehale etti ve topu uzaklaştırdı.

CSKA bu dakikalarda ceza sahası ön çizgisi üzerinden etkili vuruşlar yapmaya başladı. 35. dakikada Vagner Love bir kez daha sol taraftan şansını denedi, top yan ağlarda kaldı.

Aureli ceza sahası içerisinde topla buluştu, dönmek isterken CSKA defansı müdehale etti ve topu kornere attı.

40. dakikadayız ve Alex sol köşe gönderinden öndireğe ortaladı. Ön direğe gelen topu ev sahibi ekibin defansı uzaklaştırmak istedi fakat top ceza alanı ön çizgisinde Deivid'in önünde kaldı, Deivid vurdu, top yandan dışarıya gitti.

Ve ilk 45 dakikanın son düdüğü geliyor... CSKA Moskova 0-1 Fenerbahçe...

İkinci yarıya Fenerbahçemiz başladı...

Ve gol.. Dakika 49. gol Krasic.. Krasic, Edu'dan kaptığı topla sağ çaprazdan kale sahamıza girdi, vuruşunu yaptı, Volkan döndü. Seken topu takip eden Krasic bir kez daha vurdu ve top filelere gitti.. CSKA Moskova 1-1 Fenerbahçe...

İnanılmaz bir şey... Edu, Vagner Love'ı ceza sahası içerisinde düşürdü ve hakem penaltı noktasını gösterdi...

Vagner Love vuruyor, Volkan ve top ayrı köşelerde... Durum 2-1 oldu... Dakika 53... Öne geçtiğimiz maçta büyük bir şok yaşıyoruz... 5 dakika içerisinde kalemizde iki gol birden gördük.. CSKA Moskova 2-1 Fenerbahçe...

Golden sonra rakip sahada Alex ve Aurelio ile pozisyon üretmeye çalışıyoruz..

Vagner Love ceza sahasının hemen önünden 56. dakikayı geride bırakırken çok sert vurdu, Volkan güçlükle topu çıkardı.

Karşılaşmanın 3'te 2'lik bölümü geride kalıyor ve bu dakikalarda rakip sahada top çeviriyor Fenerbahçemiz..

Lugana ceza sahası ön çizgisinde faul yapıyor ve hakemden sarı kart görüyor.

Jo kullandı serbest atışı. Jo direkt kalaye vurdu, top defans oyuncularımızdan döndü. Vederson hızlı çıkmak istiyor, Krasiç faul yaptı. Krasiz sarı görüyor. Maçta 66. dakikayı geride bırakıyoruz.

Deniz sağ çaprazdan çok sert vurdu, kaleci Mandrykin güçlükle topu kornere çeldi. Korneri Alex'le kullandık, ön direğe gelen topu CSKA defansı uzaklaştırdı.

69. dakikadayız ve CSKA'nın %57'ye %43'lük bir oranla topla oynama yüzdelerinde üstünlüğü var.

Fenerbahçe'de 71. dakikayı geride bırakırken oyuncu değişikliği. Edu ve Deniz çıktı, Colin Kazım ve Yasin oyunda.

Vederson 73. dakikada ceza sahasının hemen önünden çok sert vurdu, Mandrykin üzerine gelen topu iki hamlede kontrol edebildi.

Bu kez Colin Kazım ceza sahası sol çaprazında pozisyon buldu, Kazım kaleyi karşısına alır almaz çok sert vurdu, top farklı şekilde üstten dışarıya gitti. Maçta 76. dakika...

79. dakikada Alex ceza sahası önünde kazanılan serbest atışı kullandı. Direkt kaleye vuran Alex'in köşe giden şutunu kaleci Mandrykin son anda kornere çeldi.

Karşılaşmada son 10 dakika içerisine girdik ve maalesef CSKA'nın 2-1'lik üstünlüğü devam ediyor.

Goooooooooooooooooooooooolllllll.... Dakika 85 gol Deiviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiddddd.... Deivid ceza sahası dışından, 30 metreden çok sert vurdu ve CSKA kalecisi Mandrykin'i avladı... Maça denge geldi... CSKA 2-2 Fenerbahçe...

Maçın hakemi 2 dakika uzatma verdi.

Ve son düdük geliyor.. Fenerbahçemiz öne geçti, geriye düştü ama maçı bırakmadı ve sahadan 2-2'lik skorla berabere ayrıldı ve 1 puanla döndü... CSKA Moskova 2-2 Fenerbahçe...

Stat: Lokomotiv
Hakemler: Knut Kircher , Kai Voss , Thorsten Schiffner (Almanya)
Fenerbahçe: Volkan Demirel , Önder , Edu (Dk. 72 Yasin ), Lugano (Dk. 77 Gökhan ), Roberto Carlos , Deivid , Deniz (Dk. 72 Kazım ), Aurelio , Vederson , Alex , Kezman
CSKA Moskova: Mandrykin , Vasili Berezutski , Ignashevich , Aleksei Berezutski , Semberas , Rahimic , Krasiç , Dudu (Dk. 90 Aldonin ?), Zhirkov , Vagner Love , Jo
Goller: Dk. 9 Alex, Dk. 85 Deivid (Fenerbahçe), Dk. 49 Krasiç, Dk. 53 Vagner Love (penaltıdan) (CSKA Moskova)
Sarı Kartlar: Dk. 52 Edu, Dk. 65 Lugano (Fenerbahçe), Dk. 67 Krasiç, Dk. 78 Zhirkov (CSKA Moskova)