Friday, December 01, 2006

Uefa da şanssız gece


UEFA Kupası (H) grubunda İspanyol ekibi Celta Vigo karşısında sahne alan Fenerbahçe etkili bir futbol sergilediği ve önemli pozisyonlar yakaladığı karşılaşmada serbest vuruştan yediği golle 1-0 mağlup oldu. İspanyol taraftarlar tribünde İngilizce “Kürdistan’a özgürlük” yazılı pankart açtı.



Gruptaki diğer maçta Frankfurt ile NewCastle United 0-0 berabere kaldı. 13 Aralık'taki Fenerbahçe-Frankfurt, Palermo-Celta Vigo maçları gruptan NewCastel'dan sonra çıkacak 2 takımı belirleyecek. Celta'nın 4, Kanarya ve Palermo'nun 3'er, Frankfurt'un 2 puanı var.



Karşılaşmaya her iki takımda açık ancak kontrollü bir futbolla başladı. Fenerbahçe daha çok uzun paslarla rakip alanda etkili olmaya çalışırken, 14. dakikada Tuncay'ın düşürülmesi sonucunda kazanılan penaltının Alex tarafından kötü bir vuruşla kaçırılması ilk yarının en önemli pozisyonu oldu.



Maç devam ederken Celta Vigo tribünlerinde açılan İngilizce “Kürdistan’a özgürlük” pankartı Fenerbahçe taraftarlarının büyük tepkisini çekti. Olay sonrasında Fenerbahçe tribününde hareketlilik yaşanırken İspanyol güvenlik güçleri bu bölümde güvenliği arttırdı.



İkinci yarıya iyi başlayan Fenerbahçe Celta Vigo kalesinde etkili ve gole yakın ataklar geliştirmeye başladı. 57. dakikada Alex’in kafa vuruşunda top direkten döndü. Devam eden atakta Appiah’ın vuruşunda bu seferde top direkten dışarıya gitti.



İlerleyen dakikalarda yine Appiah ve Alex’in yarattığı pozisyonlarda gole yaklaşan Kanarya gecenin başarılı ismi kaleci Esteban’ı geçemedi.



77. dakikada ceza sahasının hemen önünde kazanılan serbest vuruşu Canobbio gole çevirince Celta Vigo sahadan 1-0 galip ayrılan taraf oldu.





TRİBÜNLER BOŞ KALDI



UEFA Kupası (H) Grubu'ndaki Celta De Vigo-Fenerbahçe maçına Celtalı taraftarlar ilgi göstermedi.



Bu sezon La Liga'da iyi bir grafik çizmeyen ve UEFA Kupası'nda da etkili olamayan Celta De Vigo'da taraftarlar Fenerbahçe maçında takımlarını yalnız bıraktı. Maça yaklaşık 5 bin İspanyol ilgi gösterdi.



Fenerbahçeli taraftarların sayısı 250 dolayında olurken, maç öncesinden itibaren sürekli tezahüratlarıyla ilgi topladılar. Maç öncesinde her iki takımın taraftarlarından bazıları tokalaşıp, birbirlerine forma verdiler.



Türkiye'den gelen Fenerbahçeli taraftarlar gün boyunca turistik gezi yaptı. Yakın mesafede olan Portekiz'in Porto kentine gittiler.



Öte yandan Celta De Vigo kulübü, misafirperverlik yaparak Fenerbahçeli yöneticilere kulüp binasında öğle yemeği verdi.