Thursday, August 30, 2007

Fenerbahçe UEFA manşetinde birinci haber

UEFA, fenerbahçe Anderlecht maçını manşetine taşıdı. İşte atılan başlık...

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), dün akşam oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle biten Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçının ardından resmi internet sitesinde maçla ilgili bir haber yoruma yer verdi.

UEFA'nın sitesinde ''Fenerbahçe, Anderlecht'in umutlarını yıktı'' başlığıyla verilen haberde, sarı lacivertli takımın Brüksel'de güzel bir galibiyet alarak Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldığına dikkat çekilirken, ev sahibi Anderlecht'in son 5 yılda ilk kez ligin dışında kaldığı belirtildi.

İstanbul'daki ilk maçta yakaladığı 1-0'lık skor avantajıyla Fenerbahçe'nin oyuna rahat başladığını kaydeden internet sitesi, Mateja Kezman ve Alex ile deplasmandan rahat bir galibiyet aldığını yazdı.

Maç 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle devam ederken, Anderlecht'iin 2 kez topunun direkten döndüğünü ifade eden site editörleri, Mbark Boussafa ve Jelle Van Damme'nin attığı şutların direklere takılmasının Belçika ekibinin şanssızlığı olarak yorumladı.

UEFA, Fenerbahçe'nin bu sonuçla bugün çekilecek Şampiyonlar Ligi grup kuralarını bekleyeceğini, Anderlecht'in ise UEFA Kupası 1. turundan yoluna devam edeceğini kaydetti.