Saturday, September 29, 2007

Fenerbahçe'de hasret sona erdi

Sonunda 900.galibiyet geldi...

Bundan önceki son galibiyetini 3. haftada Kadıköy'de Sivasspor maçında elde eden Fenerbahçemiz, daha sonra yaptığı Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Çaykur Rizespor ve Bursaspor maçlarında 1-1'lik beraberlikler almıştı. Sarı-lacivertliler, 14 yıldır İstanbul'da yenilmediği Ankaragücü'ne yine maçı vermedi.

Fenerbahçeli taraftarlar, 3 haftalık bir aradan sonra tribünlerden 3 puan sevinciyle mutlu bir şekilde ayrıldı.

-SARI-LACİVERTLİLER 900. GALİBİYETİ ELDE ETTİ-
Fenerbahçe, son 3 haftada aldığı beraberlikler nedeniyle ertelediği lig tarihindeki 900. galibiyetine de Ankaragücü maçında ulaştı.

3. haftasındaki Sivasspor galibiyetiyle ligdeki 899. galibiyetine ulaşan Fenerbahçe, 7. haftadaki Ankaragücü galibiyetiyle 9. kez dalya dedi. Ankaragücü maçıyla, Türkiye birinci ligindeki 1603. maçına çıkan Fenerbahçe'nin 443 beraberliği ve 260 yenilgisi bulunuyor.

-4 HAFTA SONRA 1'İN ÜZERİNDE GOL ATTILAR-
Turkcell Süper Lig'de bu sezon gol attığı 6 maçın 4'ünde rakip fileleri 1'er kez havalandıran sarı-lacivertliler, 4 hafta sonra 1'in üzerinde gol attı.

Ligin ikinci haftasında Gaziantepspor'u 2-1'le, 3. haftada Sivaspor'u 1-0'la geçen sarı-lacivertli ekip, 4. hafta Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, 5. hafta Çaykur Rizespor ve 6. hafta Bursaspor karşısında aldığı 1-1'lik beraberliklerin ardından, 7. hafta maçında bu akşam Ankaragücü'nü 2-0'lık skorla yendi.

Sarı-lacivertliler, ligin ilk haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor önünde 2-0'lık yenilgiden kurtulamamıştı.

-AURELIO VE ALİ İLK GOLLERİNİ ATTI-
Fenerbahçeli futbolcular Aurelio ve Ali, 2007-2008 sezonundaki ilk gollerin Ankaragücü maçında kaydettiler.

Başkent ekibi karşısında 36. dakikada golle buluşan Aurelio ve 90. dakikada fileleri havalandıran Ali, bu sezon ilk gollerine imza attılar.

-PENALTI İTİRAZLARI-
Karşılaşmanın 31. dakikasında İbrahim Ege'nin, Roberto Carlos'u ceza alanına girerken düşürdüğü pozisyonda, Fenerbahçeli futbolcular faul kararı veren hakeme penaltı itirazı yaptı.

Ceza alanının sol çaprazında hareketlenen Roberto Carlos, ceza alanı çizgisi üzerinde yerde kaldı. Yerden kalktıktan sonra pozisyonun olduğu noktaya gelerek hakem Aytekin Durmaz'a içeride düşürüldüğünü söyleyen Roberto Carlos ve Fenerbahçeli futbolcular, penaltı itirazında bulundu. Maçın 62. dakikasında ise, Roberto Carlos'un pasıyla ceza alanı ön çizgisi üzerinde hareketlenen Alex, kendisinden topu almaya çalışan İbrahim Ege'nin meşin yuvarlağa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı itirazı yaptı.

-ANKARAGÜCÜLÜ FUTBOLCULARA IŞIK TUTULDU-
Maç oynanırken, korner kullandıkları, aut ve taç çizgisine yakın oldukları esnada Ankaragücü futbolcularının yüzüne doğru ışık tutulduğu görüldü.

-ANKARAGÜCÜ TARAFTARINA TEPKİ-
Karşılaşmanın ardından Migros kale arkası tribünündeki bir grup taraftar, Ankaragücü taraftarının bulunduğu bölüme doğru tezahüratlarla yürüdü. Polisin güvenlik kordonuna takılan taraftarlar, rakip taraftarlara tepkili tezahürat yaparak tribünden ayrıldı.